X
Loading........
acum un an
Limba Romana-Literatura /

3 sensuri ale cuvantului dulce

Anonim
Gust plăcut și de obicei ușor sărat al alimentelor care conțin zahăr sau alte îndulcitori: Acesta este cel mai cunoscut sens al cuvântului "dulce". Este utilizat pentru a descrie alimente, băuturi sau deserturi care au un gust plăcut, adesea datorită prezenței zahărului. De exemplu, ciocolata, prăjiturile sau fructele pot fi descrise ca fiind dulci.

Care are o aromă plăcută și intensă: Cuvântul "dulce" poate fi folosit și pentru a descrie mirosul sau aroma plăcută și parfumată a anumitor plante, flori sau fructe. De exemplu, parfumul unei flori de trandafir sau al unui ananas poate fi descris ca fiind dulce.

Care provoacă o emoție plăcută și tandră; care este amabil și afectuos: Sensul figurat al cuvântului "dulce" se referă la o atitudine sau un comportament plăcut, afectuos și amabil. Se poate folosi pentru a descrie o persoană care este drăgăstoasă, tandră sau care manifestă o afecțiune caldă față de ceilalți. De exemplu, o persoană poate fi descrisă ca fiind dulce datorită felului său de a se purta cu ceilalți sau datorită vorbelor sale amabile.