X
Loading........
Jocuri Divertisment / acum 5 luni

Ce este mos nicolae? cine este! de unde vine?

Anonim
Moș Nicolae, sau Saint Nicholas în engleză, este o figură importantă în tradițiile creștine și în special în cultura europeană. El este cunoscut și ca Sfântul Nicolae și este sărbătorit în multe țări pe 6 decembrie sau în alte date apropiate.

Sfântul Nicolae a fost un arhiepiscop creștin din secolul al IV-lea în Myra, o regiune care se află în prezent în Turcia. El este celebrat pentru bunătatea și generozitatea sa față de cei săraci și copii. Una dintre cele mai cunoscute povești legate de Sfântul Nicolae este aceea în care el a dăruit daruri unor copii sărmani, ajutându-i astfel să își îndeplinească nevoile.

Tradiția lui Moș Nicolae variază în funcție de țară. În multe locuri, în seara de 5 decembrie, copiii își pregătesc ghetele sau cizmele, pe care Moș Nicolae le umple cu dulciuri, fructe sau mici cadouri în noaptea de 5 spre 6 decembrie. El este adesea înfățișat ca un bătrân vesel, cu barbă albă și haine roșii, fiind un precursor al lui Moș Crăciun în unele culturi. Tradiția sărbătorii lui Moș Nicolae este una în care se celebrează generozitatea, darul și spiritul sărbătorilor de iarnă.
Anonim
mos nicolae a fost un sfant credincios. te sfatuiesc sa cauti legenda.